Ha bús vagy, nézd meg a bajszos lovakat!

2017.09.30 13:19

Manapság úgy tűnik, már nem csak a férfiak körében hódít az arcszőrzet. De talán kissé meglepő, hogy a lovak is követik ezt a divatot >>>

A Gypsy Vanner vagy más néven Tinker póni a Brit-szigeteken kialakult lófajta, melyet csak 1996-ban törzskönyveztek először az Egyesült Államokban. Jellegzetes, tarka színű, széles patájú ló, tökéletes kocsiló. Erős, intelligens, tanulékony, engedelmes, izmos és rendkívül kitartó. A Brit-szigeteken élő roma közösségek státusszimbóluma volt. És nem mellesleg néhány példánynak még bajsza is nő.

Ennek a lófajtának a különlegessége, hogy a lábszárán hosszú és dús szőr nő, amitől kinézete rendkívül jellegzetes és egyedi. Azonban néhány egyednek nemcsak a lábán nő hosszabb szőre, még bajszos is, ráadásul gyakorlatilag nemtől függetlenül. Egyes lótenyésztők ezért nem győzik hangsúlyozni felháborodásukat azon társaikkal szemben, akik meghagyják kancáik bajuszát.
Egyébként inkább tűnnek mókásnak ezek az állatok, mint sajnálnivalónak vagy éppen felháborítónak.

  • Berki Lili
  • Forrás: noizz.hu
  • Képek: borendpanda.com

Képgaléria: bajszos lovak

Elérhetőség

LAPU Lap- és Könyvkiadó Bt.

LAPU Bt.
8000 Székesfehérvár
Palotai út 122.

Telefon: +36 30 939 6632

Keresés

A Csokoládé c. filmben és a Charlie és a csokigyár című moziban is édes szerepet játszott Johnny Depp. S bár ebből még nem következik, hogy betegesen szereti a csokit, azért megeshet a következő orvosi eset:
Úgy belepi a csoki Deppet,
Hogy felír neki a doki cseppet.
 

A hírességek kutyául jól mutatnak kedvenc ebeikkel. Itt most közülük válogatunk és persze nem álljuk meg szó nélkül >>>

Ha annyira hiányzik a suli, hogy sírsz, mint Britney Spears, akkor van egy megoldásunk: az elvont viccek csökkentik az elvonási tüneteket és ha még fárasztzóak is, akkor el is tüntetik a sírós tüneteket. Gyerünk, próbáld ki bátran >>>

 

© 2013 Minden jog fenntartva.

LAPU Lap- és Könyvkiadó Bt.