Tibi bácsi és a három kívánság

2013.12.24 17:16

- Ha egy olasz csirke-keltetőben éjjel egy japán felismer, akkor vagy igazán népszerű. - vallja az ország Tibi bácsija. Dévényi Tibor, az egykori Három Kívánság műsorvezetője Nápolyban készített interjút a híres focistával, Maradonával. A városban tartózkodása alatt egy olasz tojásforgalmazóval ismerkedett meg, aki több tízezer csibével foglalkozott a farmján. Az itáliai vállalkozó meginvitálta az üzembe, hogy nézze meg, hogyan zajlik a csirkekeltetőben folyó munka. Mivel a japánok tudják a legjobban tesztelni, hogy melyik tojásból lesz kakas vagy tojó, (a kakast félreteszik) az olasz vállalkozó is őket alkalmazta. Tibi bácsi belépett a farmra, az egyik japán, amint meglátta, elmosolyodott, majd magyarul megszólalt: "ismerlek a televízióból." Kiderült, hogy a japán úr nyolc évig Bábolnán, a csirke-gazdaságban dolgozott és szívesen nézte a "Három kívánság" című műsort. De, milyen gyerek is volt az ország Tibi bácsija?
- Különleges helyzetben nőttem fel, már ötödikesen megnyertem az országos mesemondó-bajnokságot, gyakran meglátogatott a rádió, meghívtak gyerekszínésznek a televízióba. Olyan gyerek voltam, mint bárki más annak ellenére, hogy másfajta életet éltem, mint a velem egykorúak. Ha a tanár kihívott felelni, képes voltam három órán át beszélni. A tanárok egy része nem kedvelte ezt a képességemet, mások viszont értékelték. Óbudán, a kedvenc magyar tanárom, Fésűs tanár úr - bárhová helyezték - mindenhova vitt magával, nehogy elkallódjak. Így három helyen végeztem el az általános iskolát.

  • Szülei hogyan viselték nagy elevenségét?

- Nem tudtak vele, mit kezdeni. Akkor békéltek meg, amikor látták az egymást követő sikereimet. Hittek bennem és ez nagyon jól esett, lendületet adott mindenben. Anyu többször mesélte, hogy két és fél éves koromban, ha azt mondta, hogy "Tibike, bohóckodj" , akkor abba hagytam a játékot és szívesebben szórakoztattam a társaságot.

  • Gyerekkorától kezdve népszerűségnek örvend. Nem szeretne néha elbújni és a hétköznapi emberek életét élni?

- Szeretném, de sokszor, még nyáron sem sikerül. Tavaly elmentem a Kanári-szigetekre. Gondoltam, hogy ott senki nem ismer. Társaságommal az ottani állatkertet látogattuk meg, de még be sem léptünk a kapun, három magyar csoport jött szembe velünk, akik elüvöltötték magukat: Tibi bácsi! Attól kezdve húsz percen át autógrammokat osztottam a kanári-szigeti állatkert kapujában.

  • Elégedettség árad önből...

- Az élet nagyon kegyes volt hozzám, a szerencse mellém szegődött. A legjobb bizonyíték, hogy a Három kívánság című műsorom megszűnése után két évig meg sem csörrent a telefonom. Aztán megsuhintott egy varázspálca, s én lettem az ország Tibi bácsija: jöttek a televíziós, rádiós felkérések. Hatvankettőhöz közel, kívánhatok-e ennél többet?

Elérhetőség

LAPU Lap- és Könyvkiadó Bt.

LAPU Bt.
8000 Székesfehérvár
Palotai út 122.

Telefon: +36 30 939 6632

Keresés

PLUSZ EGY VICC:

Dévényi Tibi bácsi sétál a Balaton partján, amikor meglátja hogy a parton ficánkol egy aranyhal. Odamegy, visszadobja a vízbe, és már indulna tovább mikor megszólal a hal:
- Na és a három kívánság??
Mire Dévényi Tibi bácsi:
- Na jó, nem bánom... mondjad, mit kérsz?

A hírességek kutyául jól mutatnak kedvenc ebeikkel. Itt most közülük válogatunk és persze nem álljuk meg szó nélkül >>>

© 2013 Minden jog fenntartva.

LAPU Lap- és Könyvkiadó Bt.