Tapsi és a többiek

2013.11.26 18:39

A játékos Tapsi lapcsalád humoros rovatából nőtt ki a legvidámabb zsebkönyv: a Vicces Tapsi, a  nagy humorzsák. A lapozható játszótársaktól persze továbbra sem távoli a tréfa: a rejtvények, játékok most is nagy részben a humor jegyében születnek.

Érdemes hát egy kicsit bepillantani a Tapsi játékos világába!

A történet messzire vezet: a Tapsi magazin első száma 1993 tavaszán, éppen húsvétra jelent meg. Eleinte csak negyedévente, aztán kéthavonta, majd végül minden hónapban megjelent. Közben tartalma is folyamatosan átalakult: a kicsik nagy újságjából mára alaposan kinőtte magát, a kisiskolások helyett ma sokkal inkább a nagyobbak, a tinik népszerű, havonta megjelenő sokszínű rejtvénymagazinja, amely bevezeti a fejtörők ifjú kedvelőit a felnőttek körében népszerű rejtvények világába.

 


A legifjabb és akár zsebben hordható játszótárs a Zseb-Tapsi. Ám nem kell sajnálni: kicsi a bors, de erős! A Zseb-Tapsi például a szókeresők, betűtengerek világában a legerősebb. A betűrejtvényekre szakosodott kiadvány negyedévente jelenik meg és nemcsak méretében hasonló a Vicceshez, hanem a humorban is rokonok: a Zseb-Tapsi fejtörői sok-sok poénvadászatot, vicces szókeresőt tartalmaznak.

A legterjedelmesebb és ezzel együtt a legsokoldalúbb lapozható játszótárs a százoldalas Tapsi Évkönyv, amely az év minden napjára szolgál érdekes rejtvényekkel, játékokkal, szórakoztató fejtörőkkel.

A Tapsi lapcsalád akkor sem hagy magadra, amikor jön a nagy vakáció. A nyári játékos szórakoztatásról a Vakációs Tapsi gondoskodik hosszú évek óta. Szórakoztató haver otthon és kellemes útitárs a kirándulásokon és a nyaralások alkalmával. E kiadvány sikere nemcsak annak köszönhető, hogy az iskolamentes időszakban igyekszik szórakoztatni és játszani veled, hanem gazdag tartalmának is köze lehet a népszerűséghez. Mindenesetre a Vakációs Tapsi hosszú évek óta a legnagyobb példányszámban megjelenő lapozható játszótárs a Tapsi-családtagok közül.

Az angolul tanulóknak is van lapozható játszótársuk: a Tapsi Holiday kétnyelvű rejtvényekkel, játékokkal szórakoztatja olvasóit, s egyben a szókincset és nyelvtudást is gyarapitja. Aki a nyelvtanulást komolyan gondolja, az a Holiday segítségével vidáman sajátithat el újabb és újabb részleteket az angol nyelvből. Aki annyira kezdő, hogy egyetlen kukkot sem tud még angolul, a kétnyelvűségnek köszönhetően, ő is játszhat egy nagyot nyaranta a Tapsi Holiday hasábjain. Aztán lehet, hogy éppen ettől kap kedvet a nyelvtanuláshoz...?!

Alkalmankét különleges lapozható játszótársakkal is találkozhatsz. Ezek a Tapsi rejtvénykönyvek különböző néven látnak napvilágot időnként. Ha gyakran ellátogatsz hozzánk, a Vicces Tapsi honlapon biztosan időben megtudod, ha megjelenik egy-egy ilyen különleges könyv, mely tartalmában és terjedelmében hasonló a Tapsi Évkönyhöz.

A lapcsaládhoz tartozik köb-ük-unokai fokon a Tapsi Lóbarátok képregény zsebkönyv is. Nem annyira játszótársként, hanem inkább barátként, négylábúakkal foglalkozó haverként érdemes róla megemlékezni ezen a helyen.

A Vicces Tapsi tesójairól egyenként bőségesen olvashatsz, megtudhatod mikor és milyen gyakorisággal jönnek lapozható-játszani, s megtalálsz róluk mindent, ami érdekes: képekkel, oldalbemutatós lapozókkal, itt: Lapozható játszótársak

Elérhetőség

LAPU Lap- és Könyvkiadó Bt.

LAPU Bt.
8000 Székesfehérvár
Palotai út 122.

Telefon: +36 30 939 6632

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.

LAPU Lap- és Könyvkiadó Bt.