Benkő Péter egy vicces színházi bakiról mesél

2017.07.14 10:14

Sok vicces történet születik színházi berkekben. Még a színpadi előadások közben is megesnek kacagásra ingerlő bakik, félreértések. Egy ilyen mókás esetet ecsetel nekünk Benkő Péter színművész.

- Egy álmos vasárnap délelőtti előadáson Bitskey Tibivel kerültem párba. Az ügyelőnél várakoztam a színre lépésre, miközben benn éppen Tiborc panaszkodott. Kazimir Károly  úgy rendezte meg a jelenetet, hogy Bánk és Tiborc a nézőtéren jönnek befelé, miközben Tiborc mondja a magáért. A ház tele iskolásokkal, főleg gimnazistákkal. Harsányi Gabi volt Tiborc, nagy, loboncos zsellérparókában, jól telerajzolt arccal. Gabi csak mondta, mondta... "Szép földeinkből vadászni berkeket csinálnak..." - és így tovább. Bánknak ekkor csupán annyi a szövege: „Mondjad, Tiborc, mondjad!"

- Bitskey Tibi azonban eltévesztette. Azt mondta: „Mondjad, Petúr, mondjad!" Gabi először nem reagált. Tibi megismételte: „Mondjad, Petúr, mondjad!" Gabi erre odasúgta: „Tiborc vagyok, uram!" Tibi harmadszor is Petúrnak nevezte. Gabi újra: „Tiborc vagyok, uram!" Felértek a színpadra. Tibi újra lepetúrozta. Harsányinak erre elszállt az agya: ott térdelve beleharapott Tibor combjába. Mi akkor már harsányan röhögtünk. Tibor elképedve kifordult az ügyelő felé, és hangosan megjegyezte: „Ez harap!"

- Nagy pillanat volt. A diákok, a közönség, talán észre sem vett semmit az egészből. Remélem.

Elérhetőség

LAPU Lap- és Könyvkiadó Bt.

LAPU Bt.
8000 Székesfehérvár
Palotai út 122.

Telefon: +36 30 939 6632

Keresés

Hülyeség, viccet mesélni tud mindenki! - gondolják sokan. De tényleg tud? A viccmesélésnek szerintünk szabályai vannak >>>

Itt moszt kiemeltük Kate Mosst. Katika akkor és Kati most. Megmutatjuk, miből lesz a cserebogás: még több híresség régen és ma >>>

© 2013 Minden jog fenntartva.

LAPU Lap- és Könyvkiadó Bt.